Preteky psích záprahov

13.03.2013 Spišská Nová Ves

Mesto Spišská Nová Ves usporiada 16. a 17. marca 2013 preteky psích záprahov, ktorými sa rozlúči so zimnou sezónou 2012/2013.

Preteky sa uskutočnia v Lesnom športovom areáli Grajnár. Organizátormi podujatia sú Mesto Spišská Nová Ves v spolupráci so Športovým klubom Arching. Súťažiť sa bude na trati dlhej 8 km v kategóriách skijöring a pulka, kedy je jazdec na bežkách ťahaný psom, ďalej dvoj, štvor a šesťzáprah. Rozdelené tiež budú na čistokrvné severské psy a nečistokrvné psy. Vyhodnotená bude každá kategória, do ktorej sa pretekár prihlási. Najrýchlejší záprah získa pohár primátora mesta.

Návštevníci sa tak môžu tešiť na psíkov severských plemien. V sobotu 16. marca o 10.30 hod. bude štartovať prvé kolo súťažiacich a v nedeľu v rovnakom čase druhé kolo. Následne v nedeľu o 13.00 hod. prebehne vyhodnotenie. Časový harmonogram sa však môže zmeniť podľa počasia a počtu pretekárov. Predpokladá sa s účasťou 30-tich súťažiacich.

Mesto Spišská Nová Ves týmto upozorňuje, že bežkárske trate budú v čase konania pretekov pre bežkárov uzavreté. Ďalej upozorňuje majiteľov psov na zákaz ich voľného pohybu v areáli pretekov a dodržiavanie trojmetrovej vzdialenosti od tratí. V prípade väčšieho počtu návštevníkov budú parkovanie v blízkosti pretekov riadiť príslušníci PZ SR a mestskej polície. Usporiadatelia preto prosia o dodržiavanie ich pokynov.

Nenechajte si ujsť kúzlo sily, vytrvalosti, priateľstva človeka a psa či úžasnej súhry psích záprahov. Všetci ste srdečne vítaní.

V Spišskej Novej Vsi 13. 3. 2013

Edita Sýkorová,
PR mesta Spišská Nová Ves
 

Vyberte región